Verminder uw klachten met osteopathie in Hapert

Contact
osteopathie

Verbeter uw gezondheid. Werk samen met een osteopaat aan een grotere beweeglijkheid. Een osteopaat neemt die delen van uw lichaam onder handen die uw klachten, zoals rugpijn en migraines, veroorzaken. Hoe? Dat leest u op deze pagina.

Neem contact op

Bij welke klachten helpt een osteopaat?

 • Klachten ten gevolge van een burn-out
 • Problemen met zuigelingen (huilbaby’s, spugen, voorkeurshoudingen, vervormen van de schedel)
 • Problemen bij kinderen (bedplassen, moeilijke stoelgang, gedragsstoornissen)
 • Migraines en hoofdpijnklachten
 • Rugpijn en rugklachten
 • Buikklachten waar geen medische oorzaak voor gevonden is
 • Steeds terugkerende klachten of klachten waar andere therapieën onvoldoende effect hebben
 • Immuniteitsproblemen
 • Vermoeidheid, weinig vitaliteit
 • Klachten van de wervelkolom (blokkades, standsafwijkingen, bekkenproblemen)
 • Bekkenbodemklachten (tijdens en na bijvoorbeeld zwangerschappen)
 • Verlichting van chronische klachten zoals arthrose, COPD, reumatische aandoeningen
 • Gewrichts- en spierklachten
Bekijk onze tarieven

Osteopathische behandeling in Hapert

Wij vragen in een vraaggesprek door over uw huidige gezondheidsklachten. Ook over uw gezondheidsklachten uit het verleden willen wij alles weten. Het is belangrijk dat u ons zo uitgebreid mogelijk vertelt welke kwalen u heeft (gehad). Uiteraard wel binnen een kort tijdsbestek. Op basis van het vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek stellen we een behandelplan op. De behandelingen vinden standaard plaats in onze praktijk, maar een behandeling bij u thuis is ook mogelijk.

Osteopathie uitgelegd

Osteopathie heeft een eigen benadering en filosofie in het domein van de gezondheidszorg. Onze osteopaten bekijken u en uw klachten in een totaalplaatje. Veel kwalen en klachten hangen met elkaar samen.
Osteopathie is een wetenschap, een kunst en een filosofie in één.

Osteopathie als wetenschap

Osteopathie is een wetenschap, omdat een grondige kennis van de medische basiswetenschappen, zoals anatomie en fysiologie, essentieel is om de osteopathie op een veilige en competente manier uit te oefenen.

Osteopathie als kunst

Osteopathie is een kunst, omdat de osteopathie wordt uitgeoefend door mensen met talent en overtuiging; door specialisten die zeer goed begrijpen hoe u als patiënt moet worden benaderd. Het is de kunst om uw gezondheid en het evenwicht te stimuleren of te herstellen.

Osteopathie als filosofie

Osteopathie is een filosofie, omdat de osteopathie een specifiek denkmodel is dat gebaseerd is op biologische principes vanuit een holistische visie.

Voel u beter in 1 tot 6 behandelingen

Afhankelijk van uw klachten heeft u 1 tot 6 osteopathische behandelingen nodig om uw beweeglijkheid te verbeteren. Indien uw klachten van zodanige aard zijn dat osteopathie geen verbetering brengt, dan laten wij u dat eerlijk weten. Uiteraard is osteopathie geen wondertherapie, want die bestaat niet. Osteopaten kunnen u niet genezen van onder meer artrose, Reumatoïde Artritis, MS en Parkinson. Wel kunnen we voor deze ziektes in een groot deel van de gevallen de klachten verminderen en ondersteuning bieden. Osteopaten kunnen ook adviseren op het gebied van voeding in relatie tot klachten.

Benieuwd wat Osteopathie Hapert specifiek voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak.

Maak direct een afspraak